veel gestelde vragen

 

 1. Wordt coaching vergoed?

  Nee, mijn coaching komt niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraars. Wellicht zou je de kosten nog op kunnen geven bij de Belastingdienst. Waarom is het eigenlijk gunstig dat mijn coaching niet in aanmerking komt voor vergoeding? Ik verwijs graag naar mijn blog Helaas Pindakaas

 2. Wij zijn gescheiden ouders. Heb je toestemming nodig van ons beiden als je ons kind gaat coachen?

  Ja! Ik start met een traject (met een kind onder de 16 jaar) mét toestemming van beide biologische ouders. Enkele hele speciale uitzonderingen daargelaten… Mocht je hier meer over willen weten, neem gerust contact met mij op.

 3. Is er een wachtruimte aanwezig?

  Er is een wachtruimte aanwezig, waar je op je gemak een kop koffie/thee kunt drinken, een boek kunt lezen, etc. Mijn afspraken plan ik met ongeveer een half uur ertussen, zonder dat de betreffende coachees elkaar treffen. Mocht je veel eerder zijn, dan stel ik het op prijs als je nog even wacht met het binnentreden van mijn praktijk. Ik heb altijd nog wat af te ronden na een sessie (lees; opruimen en notities maken) én uiteraard bereid ik de volgende sessie ook weer voor.

 4. Ik kom met de auto: waar kan ik dan parkeren?

  Voor het pand van De Boer – sport, health, wellness (waar mijn praktijk zich in bevindt) zijn diverse parkeerplekken. Het parkeren is gratis. Een vriendelijk verzoek om niet op het terrein van het tankstation te parkeren.

 5. Ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer, kan ik bij jouw praktijk komen?

  Ja en nee: Vanaf treinstation Obdam zou je naar de praktijk kunnen lopen, alhoewel je dan 25 minuten mag wandelen.

 6. Zijn de afspraken met mijn kind/jongere alleen of mag ik erbij zijn als ouder/opvoeder? Mag ik iemand anders meenemen?

  Het is geheel afhankelijk van de behoefte van de coachee of er iemand bij zit. Er zijn kinderen die het heel prettig vinden als de ouder er bij blijft, de ander vindt het juist heerlijk als ze zonder ouder bij mij in de praktijk zijn. Er wordt wel eens een eigen knuffeltje meegenomen, als het kind zich daar fijn bij voelt. Het is allemaal oké!
  En mocht je je heel prettig voelen als één van je beste vrienden / vriendinnen erbij is, dan is dat ook geen probleem. Laat dit dan wel even van te voren weten, zodat ik de sessie goed kan voorbereiden.

 7. Wat kan ik als ouder/opvoeder doen in de tussentijd als mijn kind/jongere bij jou in de praktijk is?

  In de omgeving van mijn praktijk is er een prachtig meertje, waar je naar toe zou kunnen wandelen bij mooi weer. Daarnaast leent de naaste omgeving zich ook heel goed voor een wandeling.
  Binnen het pand zelf zijn ook allerlei verschillende disciplines: van schoonheidssalon tot voedingsadvies. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de site van De Boer – sport, health, wellness.
  Voor eventuele boodschappen kan je terecht in Obdam. Hier is veel te vinden: tuincentrum, kapper, slager, bakkerij, supermarkten, etc.

 8. Is er een toilet aanwezig?

  Ja, er zijn diverse toiletten aanwezig…

 9. Hoe zit het met mijn privacy?

  De praktijk is een redelijk afgesloten ruimte, met de ingang in het pand. De deur van mijn praktijk geeft geen directe inkijk naar binnen. Tevens worden de afspraken met tussenruimte gepland en komt het daardoor zeer zelden voor dat je een afspraak voor of na jou tegenkomt.

 10. Hoe zit het met beroepsgeheim?

  Uiteraard heb ik de plicht om geen gegevens of inhoud van onze gesprekken met anderen te delen zonder jouw toestemming. In geval van overleg met derden (op school en dergelijke) vraag ik eerst wat er besproken mag worden en wat niet.
  Tevens zal ik niet zomaar delen wat de coachees mij hebben verteld aan de ouders/opvoeders. Wanneer ik van mening ben dat het van groot belang (o.a. als ik mij zorgen maak om de gemoedstoestand, de ontwikkeling en dergelijke) is dat er wél bepaalde inhoud wordt gedeeld, doe ik dat altijd in overleg met de coachee.

 11. Ik wil je graag bellen, kan dat?

  Ja uiteraard! Het kan zijn dat ik niet op kan nemen, vanwege de afspraken in mijn praktijk. Spreek gerust mijn voicemail in, zodat ik je kan terugbellen. Je kan uiteraard ook gewoon mailen! Ook als je een belafspraak zou willen plannen… Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op!

 12. Heb je een wachtlijst?

  In drukkere periodes hanteer ik een wachtlijst op volgorde van aanmelding. Mocht de wachttijd té veel oplopen, kan ik eventueel een collega-coach adviseren die met jullie aan de slag kan indien gewenst.
  Wil je weten of er een wachtlijst is en zo ja, hoe lang het gaat duren voordat we een traject kunnen starten? Bel of mail even!

 13. Ik wil heel graag gebruik maken van jouw coaching, alleen zit je helemaal niet in mijn omgeving.

  De afgelopen jaren is wel gebleken dat er veel gezinnen gebruik willen maken van mijn diensten, alhoewel ze niet in mijn ‘werkgebied’ Noord-Holland zitten. De mogelijkheden met het huidige internet staat ook toe om via online coaching toch aan de gang te gaan. Tevens wordt er ook dankbaar gebruik gemaakt van Skype in mijn praktijk. Ben je nieuwsgierig hoe dat in zijn werk gaat? Let me know!

 14. Hoeveel sessies heeft mijn kind/jongere nodig?

  Tja, hier is in mijn praktijk dus geen standaard aantal voor. Ieder is uniek en heeft een eigen hulpvraag of meerdere hulpvragen! Naar aanleiding van een intakegesprek kan ik inschatten wat er nodig is en doe ik een trajectvoorstel op maat.

 15. Welke betalingsvoorwaarden heb je?

  Het traject wordt voorafgaand aan de start betaald in één termijn. Er kan ook in twee of drie termijnen betaald worden, waarbij 5 of 7 % extra administratiekosten worden gerekend.
  Wanneer het betalingstermijn wordt overschreden, zal er geen sessie plaatsvinden alvorens het openstaande bedrag is voldaan.

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem contact met mij op… Ik geef je graag het antwoord!